WVW Nieuws 2000

Laatste update 25-11-00

 

251100: Roeier en roeister van het jaar 2000

Op zaterdag 25 november was het zover: de slotavond van het seizoen 2000. In Café Kuperus te Witmarsum werd met muzikale omlijsting van Skourpapier het afgelopen roeiseizoen nogmaals dunnetjes overgedaan. Sterke roeiverhalen deden weer de ronde waarbij de vele foto's en de videofilm van Boll.com voor de nodige bewijsvoering zorgden.

Ook was er nog even tijd voor een officieel gedeelte waarbij een tweetal leden die zich bijzonder voor de vereniging hadden ingespannen in het zonnetje werden gezet. Nadat Giesela van der Schaaf in 1999 de prijs ontving ging deze bij de dames nu naar Anna Minnema waarbij ook haar Kees niet werd vergeten. Bij de heren ditmaal geen roeier maar de conditietrainer en medestuurman van de heren: Michel van Gemert volgde de roeier van het jaar 1999 Gerben Keuvelaar op. Anna en Michel kregen een wisselprijs (bierriem) die de ongetwijfeld de huiskamer voor ongeveer een jaar gaat sieren. 

Els Hogenhuis werd door het damesteam in het zonnetje gezet. Ze verruilde onlangs Harlingen voor Den Haag en was daardoor genoodzaakt haar functie als secretaris neer te leggen. Ook Martine Haan werd na jarenlange inzet voor de vereniging als roeister en stuurvrouw voor haar bewezen diensten hartelijk bedankt. De grote vraag die bij eenieder rees was hoe lang de dames het zonder het roeien kunnen stellen?

Na dit intermezzo ging het feest nog lange tijd door met krachtige klanken van Skourpapier. Volgens ingewijden voelde het de dag na het feest alsof er een HT geroeid was. Dit kon maar een ding betekenen; het was weer een bijzonder geslaagde slotavond geweest.

 

181000: Roeiers redden gestrande surfer            (Belboei 181000)

Afgelopen woensdag hebben de heren roeiers van de watersportvereniging Witmarsum een jeugdige surfer uit Harlingen uit een benarde positie gered. Tegen het einde van hun training werd omstreeks 20:45 uur plotseling de roep om hulp in het Makkumer Diep opgevangen. Na een zoekslag werd op de Noordwaard een verkrampte en enigszins afgekoelde surfer aangetroffen.

Alhoewel de omstandigheden, met een windkracht 7 tot 8 Bft voor de surfers toch ideaal waren, bleken de hoge golven betrokkene behoorlijk parten te hebben gespeeld. Kramp zorgde ervoor dat hij niet meer terug kon varen naar het strand. Nadat de surfer aan boord van de sloep ‘Twirre’ was gehesen werd snel koers gezet naar de Jachthaven Marina. Daar eenmaal aangekomen kon hij zich weer snel gaan opwarmen.

Een vriendelijk bedank viel de roeiers ten deel in Café Romano toen later op de avond de inmiddels opgewarmde surfer zich nog liet zien. Hier werd na afloop van onze training zijn surf-avontuur nog even besproken waarna hij met brommer en al weer naar Harlingen werd gebracht

 

070900: Roeisters kunnen weer brûze!        (Belboei 070900)

Woensdag 30 augustus was het dan eindelijk zover. In het bijzijn van zo’n 80 genodigden vond de doop en tewaterlating plaats van de nieuwe damessloep van de Watersportvereniging Witmarsum. De Brûzer, zoals de sloep na vele naamvoorstellen uiteindelijk werd gedoopt, maakte haar ‘maiden trip’ in het water van de Diepe Dolte te Workum.

Tijdens de bouw in Workum werd al verondersteld dat de sloep bijzonder snel zou zijn. Dit werd tijdens de proefvaart meteen bevestigd door de sloep met een bloedgang aan het publiek te tonen. De Brûzer volgt It Wyte Wiif op, die vorig jaar november op het Markermeer verloren ging en nimmer, ondanks de vele zoekpogingen, werd teruggevonden.

De zoektocht naar een andere sloep eindigde uiteindelijk bij Watersportbedrijf Kuperus die de bouw èn tezamen met de verenigde Hyundai dealers uit Friesland de sponsoring op zich nam. Naast de herensloep Twirre beschikt de vereniging met de Brûzer nu over twee kapiteinssloepen die Makkum als thuishaven hebben.