WVW Nieuws 2001

Laatste update 21-04-01

 

210401: Seizoenstart IJmuiden

De Twirre is met een mixed bezetting tijdens de openingsrace van het seizoen 2001 op de 19e plaats geŽindigd. In de speedcup werd naar een 11e plaats geroeid. Met mooi roeiweer werd op het Noordzeekanaal met 32 tot 34 slagen per minuut tegen het windje in geroeid. Na de ronding van de boei ging het met lange halen weer terug naar de finish. De tien mijl werden afgelegd in 1:40:22. Ingrid en Gisela knap werk hoor, zomaar even een wedstrijdje meeroeien in de Twirre!

 

210401: Grou en Harlingen-Terschelling gaan door

Volgens de laatste informatie die door de organisatie van de Noordzeekanaalsloepenrace werd verspreid gaan bovengenoemde races gewoon door. Hiermee werden een aantal geruchten over het eventueel niet doorgaan van deze wedstrijden in verband met mond- en klauwzeer ontzenuwd.

 

030401: Aflasting Sail Kampen als gevolg van MKZ

In verband met de mond- en klauwzeer uitbraken in Nederland is 'Sail Kampen' 2001 afgelast. In dit weekend wilden de dames van Stichting Roeisloep 'Stad Kampen' een recordpoging Sloeproeien doen. 64 Uur onafgebroken roeien ....... Ook was in dit weekend op 16 april het eerste Nationaal Kampioenschap bungy-roeien gepland.

Daar Sail Kampen niet doorgaat zullen ook de bovenstaande sloeproei evenementen niet doorgaan. De 64-uurs poging is doorgeschoven naar het paasweekend van 2002. Info over het NK Bungyroeien kunnen jullie terugvinden op www.sloeproeien.nl of www.bungyroeien.nl

 

260301: Kartavond WVW

Zaterdag 7 april vindt het karten van de vereniging plaats bij de Pulsar kartbaan in Leeuwarden. We dienen er allemaal om 20:00 uur te zijn zodat we na een drankje in de karts kunnen jumpen.Voor meer info over het karten kijk je op de site van de kartbaan www.kartbaan-leeuwarden.nl. Aanmelden bij Harry

 

250301: Afgelasting sprintwedstrijden Antwerpen

Van de organisatie uit Antwerpen is vernomen dat de sprintwedstrijden die op 19 mei gepland stonden niet doorgaan.

 

130301: Nieuwe leden gezocht !!

Zowel het dames als het herenteam kan versterking gebruiken. Wil je ook eens kijken of sloeproeien iets voor je is, maak dan gewoon een keer een afspraak met de stuurman van de Twirre, Jan Boll of de stuurvrouw van de Brûzer, Paula Helfrich. Je kunt ze bereiken op 0515 - 231611 (Jan) en 0515 - 233172 (Paula). Een waarschuwing is echter op zijn plaats: het is verslavend!

 

110301: Link testsite FSN

Op de pagina met de LINKS is een link naar de testsite van de FSN opgenomen.

 

130201: Te koop gevraagd TRAILER

De vereniging is op zoek naar een trailer voor de Brûzer. Kenmerken: enkel- of tandemassige trailer tot +/- 750 kg, handlier, rollen. Weet u iets bel dan naar 0515 -232218.

 

110201: ALV in Cafť Kuperus

De algemene ledenvergadering van de vereniging vindt plaats op 20 maart 2001 in Cafť Kuperus te Witmarsum. De vergadering begint om 20:00 uur. Komt allen !!

 

080201: Website aangepast

Sinds kort heeft deze site ook een gastenboek en zijn meer statistische gegevens beschikbaar. Binnenkort zal ook het fotoalbum worden gepubliceerd, problemen met de scanner zorgen momenteel nog voor de nodige vertraging. Nog even geduld s.v.p. Heeft u trouwens infomatie die u graag op de site ziet geef dit dan door aan de webmaster!

 

270101: Eerste impressie vergadering FSN

Uiteraard zal de FSN zelf met een verslag van de vergadering komen maar hierbij alvast even een korte impresse. Naar schatting zo'n 90 personen waren naar Lelystad gereisd alwaar om 10:30 uur de vergadering geopend zou worden. Althans dat was de bedoeling. De agenda gaf echter 11:30 uur aan vandaar dat wij en met ons vele anderen te laat waren. Maar om 11:30 nam Wim Padmos als nieuwe voorzitter van de FSN het woord. Met een agenda van 23 punten werden vele zaken kort aangeroeid en liep alles volgens plan.

Bij het vaststellen van de nominaties wedstrijdkalender werd het allemaal wat onoverzichtelijker. Na vele voorstellen met allemaal hun voors en tegens, kwam het er op neer dat de nominaties uit de enquete zoals die door 56 ploegen was ingediend gehandhaafd bleef. De dames roeien dus de TV en de heren in Hindeloopen en Muiden bleef niet genomineerd. Maaar het was bijna 'too close to call'. Verder werd de voorlopige roeikalender 2001 steeds meer definitief.

Het slepen blijft nog steeds een zeer lastig aandachtspunt waarbij de FSN hoopt vanaf de donderdag voor de HT-race in ieder geval de sloepen uit de kampioensklasse conform de nieuwe methode te slepen. Op verzoek van het bestuur van de FSN is er een clubje internetters bereid gevonden als een soort redactieraad/contentbeheerders voor de FSN op te zetten en bij te houden. Initieel zal dit zich voornamelijk richten op de uitslagen van de wedstrijden en het Algemeen klassement.

 

260101: Uitslag enquête FSN

In de uitnodiging voor de algemene ledenvergadering van de FSN op de 27e januari zijn ook de resultaten van de enquête opgenomen.

 

250101: Winteronderhoud Twirre

De eerste inventariserende bijeenkomst heeft plaatsgevonden op dinsdag 9 januari. Naast het maken van een (voorlopige) ploegenindeling is een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden is opgesteld. Op donderdag 250101 is de Twirre gereed gemaakt om schoon de loods bij Technisch Buro Miedema in te gaan. 

120101:  Vergadering FSN

Op 27 januari 2001 vindt in Lelystad de Algemene Ledenvergadering van de FSN in de Scholen Gemeenschap te Lelystad plaats. Deze zal worden bijgewoond door Jelte, Harry, Paula en Japke. Ter vergadering worden onder andere de nominaties van de wedstrijden 2001, zoals die dmv een enquête zijn doorgegeven, besproken. Daarnaast hopen we met concrete info over het slepen terug te komen.

 

120101: Informatiebulletin

Het periodiek van de vereniging is terug van drukker Van der Zee en zult je een dezer dagen in de bus aantreffen. Vol verslagen en andere data!