NIEUWS 2003

Klik hier om uw nieuws te laten plaatsen

 

24-7-03 Makkum, Marina Haven
Er moet toch echt meer getraind worden in de Twirre. Zelfs twee keer in de week tezamen met de gasten van de Ame Gijs kan niet voorkomen dat een heuse pad zijn intrek in de Twirre heeft genomen! Hoezo natuurgebied?

21-6-03 Hylpen
De Twirre liep niet echt volgens de verhalen, maar we werden toch weer derde in onze klasse! Ook de dames roeiden niet top in Bruzer.

30-5-03 Harlingen - Terschelling
Vanochtend moesten we er vroeg uit om de sloep met de WON 43 uit Makkum via Kornwerderzand naar Harlingen te krijgen. In de sluis hadden we het al in de gaten: we hadden wel een uurtje eerder mogen vertrekken want dit ging niet lukken. We waren niet de enige die met dit mooie weer naar Terschelling wilden. Jacob was gelukkig bereid om ons vanaf de sluis op te pikken zodat we toch nog onze chinees op tijd naar binnen konden krijgen. Daarna volgden de gebruikelijke perikelen voor de start. Iedereen moest nog minimaal 4 keer naar het toilet. 

Eenmaal in de sloep keerde de rust weder en en konden we ons opmaken voor de start. Het ging vanaf de meet af aan als een speer. Tijdens de race werden we gigantisch aangemoedigd door onze fans vanaf de WON. De een na de andere sloep werd ingehaald en dat motiveerde enorm. Speciaal voor Rutger haalden we de Breibekken nog even in.

In drie uur precies hadden we de overkant gehaald! Daarna was het tijd voor een biertje maar we zaten zo stuk dat die in het begin niet smaakten! Merkwaardig. Daarna begon het speculeren over de uitslag. Hoeveel zat er tussen onze tijd en die van de Toverbal, de Ame Gijs enz. Initieel was de inschatting tussen de 20 en 25. 

Wat was het op de zaterdag dan ook een feest toen we eerste in onze klasse bleken te zijn en 13e overall! Eerst zaten we samen met de mannen van de Ame Gijs nog in spanning toen CeesJan van Beek het had over een plaatsje aan de IJsselmeerkust. Maak ons gek! Tranen van vreugde stroomden op de wangen, ook omdat we blij waren voor de vrinden van de Ame Gijs. Het feestje ging door tot de vroege ochtend want zo'n prestatie hadden we met 8 man nog niet eerder neer gezet!

17-5-03 Lemmer
De Twirre was vandaag weer van de partij. Tezamen met 36 andere sloepen werd gestreden op het binnenwater nabij Lemmer. De Twirre liep vandaag als een speer. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4e plaats overall. Net buiten de prijzen, maar met een 2e roeitijd overall mochten we zeker niet klagen. Een aantal concurrenten lieten we achter ons hetgeen tot tevredenheid stemde. 

10-5-03 Grou 
Zowel de dames als de heren verschenen aan de start in een zonovergoten Grou. Met 80 deelnemende sloepen was het daar een drukte van belang. Zelfs Marc, Peter & Els waren wederom met een volgbootje van de partij. Helaas leidde de inspanningen niet tot het gewenste resultaat. Ditmaal geen eervolle vermeldingen voor de WVW

26-4-03 Twirre en Brûzer in de prijzen tijdens Noordzeekanaal sloepenrace
Zowel de dames als de heren konden in IJmuiden een feestje vieren. De dames roeiden sneller dan voorheen en werden dan ook eerste in hun klassement. De heren roeiden zo'n 2 minuten langzamer dan vorig jaar, maar werden toch derde! Wederom een goed roeiweekend.

Twirre 3e bij NK Bungyroeien
2e Paasdag was het zover. De sportieve opening van het roeiseizoen voor de heren. De weergoden waren ons gunstig gezind. Het bungyroeien was echter een compleet nieuw iets. 'Slappe' riemen in vergelijking met die van ons noopten ons tot rust in de slag. Dat ging goed tijdens de 2e serie, maar in de finale kwamen we net tekort. Maar het was een leuk begin. 

 

7-2-03 Stuurman ziet Abraham
Jawel, niemand geeft het hem - roeien houdt het namelijk jong - maar het is toch echt waar. Onze stuurman Jan wordt 50 jaar. Om dit nimmer te vergeten werd een feest door zijn familie georganiseerd in Cafe Romano waarbij ook de roeiers van de partij waren.

 

1-1-03 Nieuwjaarsduik Hindeloopen
Vorig jaar hadden Roland en Harry al een poging ondernomen, toen was het onverantwoord om het water in te gaan. Dit jaar ging al een stuk beter. Rutger, Om 14:00 uur trokken Eddy en Jacob H. hun stoute schoenen uit en sprongen het ijskoude water in. Even dippen, 'het water viel mee, alleen koude voeten' volgens Jacob. Op 1-1-04 verwachten we echter de gehele herenploeg, temeer omdat het evenement dan voor de 10e keer in Hylpen wordt georganiseerd. De vrienden van de Ame Gijs staan er dan ook weer ?! 
Daarna was het al heel snel weer erg gezellig in Café de Boekanier in Hylpen. Eerst een bak snert om weer op te warmen, ook de niet zwemmers vonden h'm erg lekker, en daarna even een biertje op het nieuwe jaar: dat het maar weer een mooi roeiseizoen mocht worden. Ingrid, Jacob dJ en Harry hadden zich inmiddels aangesloten bij de club en kwamen al snel weer tot de conclusie dat ze wel kunnen feesten in Hindeloopen. Ronaldo - de dames nog wel bekend - kwam met zijn hele hebben en houwen de zaak binnen en zorgde met zijn muziek voor een vrolijke boel.
21-12-02 Slotfeest bij Romano
Eindelijk was het weer eens zover, een feestje en wat voor een: het inmiddels befaamde, mogelijk ook beruchte, slotfeest. Café Romano in Makkum zat stampvol met vele roeiers en de band 'foei wat lekker'. Al heel snel zat de stemming er goed in en konden we -dankzij Jan Boll.com - volop genieten van videobeelden uit de oude doos. 
Jacob dJ en Meweska werden bijzonder in het zonnetje gezet als roeier en roeister van het jaar 2002 en kregen beide de bierriem mee naar huis.
Voor het complete herenteam had Romano nog een verrassing in petto. De shirts waren gereed en zagen er bijzonder strak uit. Hiermee kunnen we voor de dag komen. Namens de heren hartelijk dank!