21-10: zondagrace MPM nagebootst

Kroegentocht in Makkum, feestje hier en toch ook wel daar. Het team stapte derhalve om 13 uur 'topfit' in de sloep. Dit waren de ideale omstandigheden om het karakter weer eens te testen. Startje 11,2; hadden we soms afspraken staan later op de middag? Daarna zakte het tempo toch wel snel terug naar meer normale waarden. 9,6 Heen tot aan de sluis (stroom tegen, tegenwind of geen zin) en op de terugweg het gemiddelde naar de 10 gebracht. Niet gek voor de 6 man en Geeske. Harry stapte uit de boot alsof de HT geroeid was, helemaal bedankt.... Het kan alleen maar beter gaan!

 

18-10: Webmaster back in town

Vanaf heden weer actueel nieuws van de mannen van de Twirre op de site! 6 Maanden Bosnië hebben dat enigszins / behoorlijk in de weg gestaan. Gelukkig staan de HT en Makkum toch op het conto! Op naar Muiden. Zoals Jacob al zei, 7.5 km vol op de pen. Ik heb er zin in!

 

17-9: Jacob in de krant

Vandaag staat er een leuk stukje in de Leeuwarder Courant over de Slag om Makkum, Jacob vertelt hoe hij dood is gegaan in de sloep en daarna toch weer levend van boord stapte.

Gistermiddag na onze straftraining nog een paar mooie opmerkingen. De mannen hadden afgelopen zaterdag zoveel gegeven dat ze stonden te wiebelen onder de douche. Hoe diep kun je gaan? Dit is toch niet normaal als het zo gaat, aldus Hayo. We hebben een nieuwe variant voor Shakin' Stevens (zie verslag 13-5-06 te Lemmer met Lucas 'Shakin' Sijtsma).

 

16-9: The day After

Onze thuiswedstrijd hebben we weer gehad. Wat een geweldige stijd was het dit jaar tussen de Orkaan, Schotse Vier en de Twirre. Samen met de Schotse begon de Twirre aan de 15 kilometers op het Kanaal en IJsselmeer en heel langzaam (maar ook echt wel zeker) groeide het gat tussen deze sloepen. En wel in het voordeel van de thuisploeg! Op naar de Noordboei liep de voorsprong verder op en deze gaven ze ook niet meer uit handen. De Orkaan en de Zeesteeg kwamen op het Noordelijke rak wel erg dichtbij en in het kanaal werd het dan ook meer dan spannend. Onze dorpsgenoten moesten er het eerst aan geloven. Kregen we jaren nog klop van de mannen (op roeitijd welteverstaan) nu hadden de mannen in het rode gevaar het niet makkelijk. En de Twirre ramde vrolijk verder, verbeten gezichten, uitpuilende ogen en opgezette aderen, ook de Orkaan wilden ze nog voorbij. Helaas was het de mannen uit Harlingen de eer te na om de Twirre voorbij te laten komen en de Orkaan rookte erover. Wat ging dat hard in die sprint. Kop aan kont kwamen we met onze vrienden uit Harns over de finish. De prijsuitreiking was spannend. Brijbek, Orkaan, Schotse, Tréwes en Twirre hadden allemaal prachtige tijden en de rekenaars onder de roeiers wisten dat het ontzettend dicht bij elkaar zou zitten. Dat bleek toen ex-BB1 de prijzen oplas, Twirre op 3, Tréwes 1 op 2 en de grote beker ging naar Skylge, de Schotse had het net als in 2004 geflikt, eerste in Makkum. 2 Seconden hadden ze over op de T1, 14 op de Twirre.

Klik hier voor de bijgewerkte stand in de hoofdklasse A.

Die veertien seconden hebben we ergens op het IJsselmeer laten liggen en dus stonden we vanochtend weer met 5 man en Geeske klaar om deze seconden te zoeken. Weer een uurtje getraind, waanzin na zo´n wedstrijd, laten we het maar houden op straftraining . . . Wederom prachtig weer, maar gelukkig gister minder wind. Anders had het een hele andere wedstrijd geworden, er stond namelijk een behoorlijk kabbeltje!

15-9: Slag om Makkum

Voor de vijfde maal kunnen we op ons thuiswater aan de bak. De stichting viert haar jubileum en wij hopen ook ditmaal weer goed uit de verf te komen. De opstelling is nog geheim voor de webmaster, het team verzameld wel om 10.00 uur voor koffie met een gevulde koek? Het zal wel macaroni worden... 11.00 uur eenieder in de sloep. Start Twirre 12:52 uur, tezamen met de Schotse Vier !! Ho Ho Hoo !!

 

13-9: Laatste training voor DSOM

Even Kornwerderzand op en neer om te zien of we de route nog wisten voor komende zaterdag. De mannen hadden er zin in. De webmaster was nog niet terug uit Sarajevo en werd al getrakteerd op een record. Het stukje tot aan de havenhoofden ging in 10.40?? Jullie weten toch dat de maximum snelheid in het kanaal 9 km/u is? Dat geldt ook voor door spierkracht voortbewogen schepen!!

Daarna werd de Lorenzsluis van de jarige Afsluitdijk nog even van dichtbij bekeken. Terug was de V8 knap warm en de tellert gaf 10.8 gemiddeld aan. De curve die na Veere weer een opwaartse richting aan had genomen boog nog niet af. 12.9 km in de ultime sprint voor de komende wedstrijd was een lekkere opsteker.

 

8-9: Spectaculaire tewaterlating Flinterfury

Op zaterdag 8 september reisde het team Twirre af naar Groningen om daar de tewaterlating van de Flinterfury bij te wonen. Het was een zeer geslaagde dag en namens de RV Makkum willen we de Flinterfury een behouden vaart wensen. Onderstaande tekst is overgenomen van de website van onze sponsor, Flinter

Onder grote belangstelling is op zaterdag 8 september bij scheepswerf Ferus Smit in Westerbroek bouwnummer 376 gedoopt tot Flinterfury en tewatergelaten. Samantha de Graaf, partner van kapitein eigenaar Dirk Arends uit Harlingen, verrichtte de doop, waarna de spectaculaire dwarsscheepse tewaterlating plaatsvond. Ondanks de mindere weersvoorspellingen, klaarde het rond 11 uur op en liet tijdens de ceremonie zelfs de zon zich even zien.

Bijzonder was ook de acte de presence van het sloepenroei team Twirre met ook Jacob Haan aan boord. Jacob is partner van Arends en neemt deel in het schip. Re Arends, zijn zoon Dirk en Jacob managen ook de 3400 tonner Flinterbelt.

De Flinterfury is het vijfde schip van de serie 4500 tonners, ijsklasse 1A, die Ferus Smit voor Flinter bouwt. Hierna volgen nog de Tasman, de Flinterfortune en de Flinter Jute.

Twirre in wat schroefwater

 

30-6: BBQ

Omdat de eerste helft van het seizoen er al weer op zit (en omdat het natuurlijk erg leuk is) gaan we met zijn allen gezellig aan de BBQ en een biertje. Jullie vrouwen/vriendinnen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Als het goed is hebben jullie allemaal een sms ontvangen en gaan we ervan uit dat als we niks horen dat je aanwezig bent. We zien jullie allemaal zaterdag 30 juni bij DJ op de Kerkeburen, tijd is nog niet bekend maar we ruiken het wel als de schroeiplaat aan gaat.

 

28-6: Training

Nadat de training van afgelopen dinsdag werd afgelast vanwege het slechte weer wordt er donderdag avond weer getraind. Verzamelen om 19.00u bij Kooi Makkum BV. Rein zal de volgende heren onder handen nemen: BB Eddie Kees, Merijn, Haye, Remco en op SB, DJ, Tijo, Henno en Eddie Elektro.

 

16-6: Hylpen 2007
 
Zaterdag 16 juni was het tijd voor de 12 mijl van Hindeloopen. Om 10 uur werd er verzameld en vertrokken de heren gezamelijk naar Hindeloopen. Het vertrek kon wat later want de Twirre werd donderdag avond al naar Hindeloopen geroeid.
 
Om 12.55u klonk het startschot en konden de heren aangemoedigd door supporters en de collega roeiers van de Zeesteeg koers zetten naar Stavoren. Dit jaar was de route enig zins aangepast en werd de gasboei voor Hindeloopen op de heenweg al gerond, dit in plaats van voor gaande jaren op de terugweg. Hier zijn alle roeiers blij mee want als men nu terug komt in Hindeloopen hoeft men niet eerst wil een heel stuk op te roeien om vervolgens de haven in te kunnen.
 
Na 1 uur en tien minuten roeien konden de heren in Stavoren de boei ronden om weer terug naar Hindeloopen te roeien. De weersomstandigheden waren zwaar met golven van wel 1,5 meter voor Stavoren. In een totaal tijd van 2.09.49u zat deze zware strijd erop. De sloep werd aangelegd naast de Sir Robin (de boot van stuurman Rein), en na even bijkomen werd er gegeten en op naar de prijsuitreikig. Na alle inspanning werd de Twirre uiteindelijk 8ste in de hoofdklasse A en 12de in het algemeen klassement.
 

De sloep werd deze dag bemand door: Jacob de Jong, Eddie Visser, Hendrik v.d. Schaaf, Merijn de Haas, Lucas Sijtsma, Haye Boermans, Eddie Kuipers, Remco Leemstra en Martine was stuur, maar ook Rein en onze nieuwe roeier Henno hebben deze dag gestuurd en geroeid, Rein was gaststuurman bij de dames van de Ambiorix II en Henno mocht zijn eerste wedstrijd roeien bij de heren van het Sloepweesje.

 

18-5: Twirre 6e in 33e HT race

Slecht slapen, frequent toiletbezoek, niet kunnen eten, je vraagt je af waarom je eigenlijk meedoet met deze race... Maar goed, geen enkele roeier wil deze race missen en zoals we al jaren doen gingen we eerst ontbijten bij Jacob en Gerda. Eddie had het ontbijt gekookt en om 10 uur zaten we heerlijk aan de macaroni. Een kilobak de man, dat zou voldoende moeten zijn. Rond half elf vertrokken we naar de sloep en roeiden we rustig naar het start.

Onderweg kwamen we onze volgboot - de Frans Horjus - nog tegen en, niet geheel zonder gevaar werden de fenders van de Twirre daar aan boord geslingerd. Vlak voor de SAS brug werden we alweer luidkeels aangemoedigd ditmaal door de FLINTERianen vanaf Arends' boot. Dirk (ooit roeide hij ook nog in de Twirre) zijn vader had een hele Flinterfamilie aan boord. Eenmaal afgemeer in de Willemshaven begon het lange wachten want als gevolg van de gouden race van vorig jaar mochten we helemaal achteraan starten.

Ik schrijf nog wel we, want ik hoor thuis in de Twirre, maar ik roei dit jaar de HT in de Orkaan. Zij hadden als gevolg van familieomstandigheden een roeier te weinig en hadden mij (na enige aandringen door onze Nestor) gevraagd om mee te gaan. Verstandig was het niet, sinds begin april niet meer getraind in een sloep en in Bosnië de laatste weken weer wat hardlopen en ijzer pompen. Toch moest het maar, donderdagmiddag (windstil weer, zonnetje) werd de knoop doorgehakt en zo stapte ik op de vrijdagochtend over uit de winnende sloep van vorig jaar. Dat deed pijn, maar op de volgboot zitten kon ik de vrienden van de Orkaan (en mezelf) niet aandoen.

Voor het verslag van de Orkaan moet je maar even naar deze link, daar staat het meeste wel op. De schade viel achteraf nog wel mee: twee blaren en wat stijfjes in de onderrug. Maar ja, ik stapte dan ook in een super getraind team dat nu door pech getroffen werd, dat roeit vele malen gemakkelijker dan andersom.

Dan gaan we hier maar verder met het feest dat onmiddellijk na het roeien los barste. Terschelling halen is het mooiste wat een roeier kan meemaken en dus na een enorme inzet tijdens de wedstrijd doen we er na afloop vaak ook nog even een schepje bovenop. Meteen nadat de Frans Horjus was afgemeerd was het douchen geblazen, daar knap je wel zo van op. Na een paar revitaliserende biertjes gingen we voor de tweede maal aan de macaroni, geweldig spul had Eddie klaargemaakt! Erwtensoep mocht ook, maar liefst voor 60 man (normale porties) was er klaargemaakt, beter iets teveel dan een hapje te weinig was het credo.

Inmiddels was het op dek bijzonder gezellig geworden, Arnoud, Eddie en Merijn kunnen naast roeien ook muziek maken en er was een Twirre HT lied geschreven. De zeehonden sprongen uit het water, zo vals werd er gezongen. De toewijding was er echter wel, een 'bis' ontbrak niet. Een paar bier verder vonden we eigenlijk dat Merijn wel een grote viool bespeelde. Het leek wel een cello, dat was het volgens Merijn ook, wij dachten daar anders over. Volgend jaar gaan er ook drums mee, Lucas en Jan Poog wilden ook deel uitmaken van deze jam sessie.

Toen het grote licht uit ging maakten de meesten zich gereed om nog een klein stapje op de wal te doen. De mannen van de Orkaan kwamen ook mee naar de KeRijf bar. Deze was net helemaal verbouwd, en werd meteen als niet langer gezellig bestempeld. Dan maar naar de OKA-18, daar kwamen we vroeger nog wel eens, maar was veel beter dan de KeRijf. Een paar rondjes fris verder was het voor de meesten mooi geweest en keerde de rust aan boord van de Frans Horjus.

Zaterdagochtend is altijd de mooiste, vermoeid van het roeien en ook nog een beetje van het feest, stapt eenieder zijn wiegje weer uit. Douchen, ontbijt en dan als een dolle naar de fotograaf in het dorp. Wie van de twee heeft de mooiste foto's? Dat was dit jaar eenvoudig, er was er nog maar eentje en die had zeker mooie platen. Kant en klaar in 20 tot 30 minuten, we hebben wel iets langer in de Braskoer gewacht, aandachtig kijkend naar de Terschellinger Kabelkrant die ook alleen maar HT-foto's vertoonde.

's Middags toog het merendeel naar Café de Walvis, daar is het altijd supergezellig en al vrij snel hadden de teams van de Twirre en de Ambiorix hun vertrouwde plekjes weer veroverd. Ook daar deed men weer flink zijn best om trek te kweken voor de warme maaltijd aan boord. Gehaktballen, aardappelen en sla gingen er in als zoete koek. Daarna werden de voorbereidingen voor de prijsuitreiking getroffen, daar moesten we tenslotte niet te laat aankomen. Als eerste was Geeske van onze groep aan de beurt, ze mocht het podium op voor haar tiende HT. Chapeau! Daarna was het al snel de beurt aan de rest van haar team, onze meiden hadden een keurige 10e plaats behaald.

Over naar de heren, vanaf plaats 15 werden de bekers uitgedeeld. Temidden van de Twirremannen hoopte ik stiekem op toch nog een bekertje voor de Orkaan. Helaas die bleef uit met een 18e stek bleek achteraf. Nadat vorig jaar de spanning te snijden was, was dat dit jaar anders, het daaraan ten grond liggende vermoeden was terecht; "Makkum, Twirre, 6e plaats", we/ze wilden het niet echt weten, belangrijker was wie er nummer 1 was geworden?! Toen de Brijbekken wederom naast de winst greep wisten we dat de beulen uit Aldeboarn eerste waren geworden met de Tréwes 1. Snel erehaag vormen en daarna ging het feest erg lang door in de tent. Normaliter zijn we daar rap weg, maar nu niet. Daarna verdwaalden er nog wel een van ons richting het dorp maar voor het eerst gebeurde het dit jaar in de tent.

Zondagochtend, zelfde ritueel en daarna gereedmaken voor vertrek naar Harlingen. Jan & Jan waren met Rein en Hans met de Brijbek in het kielzog van de Wilskracht rond half 10 naar Makkum vertrokken. De Frans Horjus vertrok rond 11 uur met de Twirre en Ambiorix naar de overkant alwaar we om half twee weer waren. Prachtig mooi weer, lekker wat relaxen op dek. Nog even snel opruimen, alle hutten leeg en dan houdt het weekend ook wel weer zo'n beetje op. De HT heeft haar werk weer gedaan, pas nu begint het herstel.

 

Foto's en videobeelden met Twirre op http://www.stadaanhetwad.nl/ en uiteraard ook op onze eigen site.

 

17-5: The day before

Vandaag is een gekke dag, alles, nou ja bijna alles staat in het teken van de voorbereidingen voor morgen: de grote dag voor elke sloeproeier. Eddie staat voor een compleet team alle maaltijden voor het gehele weekend voor te bereiden. Jacob poetst de Twirre nog eens even op en wel zo dat ze zo in een concours kan meedoen. Iedereen brengt nog even snel de laatste vergeten spullen aan boord van ons volgschip de Frans Horjus en daar hebben we het er nog even over. De Wilskracht, het volgschip van 'onze' dames wil niet onderdoen voor de FH en ligt er in tip top conditie naast. Harry is inmiddels ook weer in het land en overlegt nog even met Merijn, Eddie en Jacob, het gaat goed komen!

 

8-5: Training #15

Tja... 5/6 bft. ( dacht ik )west en dus pal op 't kanaal... asjemenou. Ff kijken wat die Twirre kan... niet alleen de sloep kreunde, maar de mannen ook! Nieuweling mee: Ysbrand ( Water & Vuur wel vertaald )Gelijk gedoopd door de golven. Twee keer het kanaal op en neer geweest & tot slot nog ( deze is nieuw ! ) ff twee om twee ! Toppers van de avond: Merijn & Haan... gemiddeld 't meeste vermogen geleverd.

Dik uur prestatie geleverd en met nog Lemmer in de spieren genoeg voor deze avond. Nog wat na- (sterke verhalen... ) praten in Romano en op naar de laatste trainingen (3) voor de H.T.
Trouwens weten jullie dat je er op de beeldbuis wel zo'n 5 kilo zwaarder (dikker) uitziet als in " 't echt " (aldus Eddie-Kees) Voor de mensen die maandagavond naar boppeslag hebben gekeken !  

 

5-5: Lemmer

Wedstrijdverslag Lemmer 5-5-07: mooi op tijd aan de macaroni, en dus ook lekker vroeg in Lemmer. Derde sloep in de kraan dus alle tijd alhoewel Eddie vond dat er wat weinig actie was. Tijdens het verhalen van de sloep kwam dat helemaal goed. Een misstapje en daar lag onze Eddie, achterover te water! Na wat proestend een imitatie van Seaberd te hebben weggeven wat kleding geleend van mederoeiers en Eddie stond er weer fris voor. Start stond gepland om 12.44 samen met de Jumbo. Helaas stelt het inroeien nooit wat voor in Lemmer en dus kun je direct koud aan de bak. Jumbo probeerde met een vliegende start ons voor te zijn, maar dit werd keurig geparreerd. De toon was gezet, je komt die boot niet zomaar voorbij! Met een nette 11 km/h gingen we richting Grote Brekken waar de snelheid tegenwinds terugliep naar de 9,8. Al redelijk vlot kwam de Egbert Wagenborg inzicht. We hadden ons zelf voorgenomen die naam vandaag slechts drie keer te noemen, wat wonderwel lukte. In no time erop en erover, op naar de Orkaan. We zouden die ouwe seunen eens even een poepje laten ruiken. Zoals het spreekwoord zegt: erbij is één, ervoorbij is iets heel anders. Voor de wind om het eiland, even binnendoor bij Oksewiel (dit keer zonder schade) en daar waren ze al. Voor de wind lopen beide sloepen even hard, dus daar was niks te halen. Bij de brug nog even gezellig gebabbeld met de heren van Trewes 2, wat zijn die bruggen toch ruim tegenwoordig. Met een dikke 10,5 achter de Orkaan, kop aan kont. Tegen de wind moeten we ze toch kunnen hebben. Net voorbij de zeilschool de Kikkert was het moment daar, even aanzetten en der voorbij. Dat viel dus nog niet mee, het duurde zomaar een minuut of vijf en dan ben je dus aardig leeg na zo'n tussensprintje. Dankzij de gigantische draaicirkel van de Twirre kon Simon hem weer landszij prikken, handig want de eerstvolgende bocht na het Brandemeer was weer stuurboord en voor hem dus de binnenbocht. Boord aan boord ging het richting Grote Brekken voor het laatste stuk voor de wind. Daar bleek de strijd toch meer gevergd te hebben dan er aan conditie voorradig was en langzaam ging het lichtje uit. De laatste kilometers werd er op karakter en het tandvlees geroeid. Sommigen haalden de laatste restjes energie uit het linkeroorlelletje, de rest van het lichaam was reeds leeg. De Orkaan ging onvermoeibaar door en finishte met een voorsprong van 10 seconden. Wij stierven op een tijd van 2.15.17, een dikke 7 minuten meer dan 2006... Terwijl bij de Twirre de magen werden geleegd en de pijnlijke plekken voorzichtig werden betast, mochten Jacob Haan en stuur Rein nog even op Omrop Fryslan verhalen over de heroische tocht. Hiervan zijn ook beelden gemaakt, welke vanavond worden uitgezonden. De achtergrond wordt ingevuld door kotsende en kermende Twirre-roeiers. Het was weer een goede training, vijfde overall is toch redelijk constant.
Volgende race: HT 18 mei  

 

28-4: Grou

GROUW 2007: TWIRRE 21 ste !!! (asjemenou )
28 april, 08:00 vol goede moed nieuwe kleren in ontvangst ( Flinter ) genomen & de nodige macaroni naar binnen gewerkt.
Wat een mooi begin, voor een (achteraf) hilarische dag. Alles liep op rolletjes: Sloep gekraand, de nodige koffie & bananen naar binnen gewerkt en de overbodige kilo's "stront" kwijtgeraakt (scheelt weer in gewicht). Nieuwe route voor de dames en voor de heren eens eerder starten dan de dames... kunnen zij ( D )ook eens meemaken hoe de heren hun start voorbereiden. De start verliep soepel, althans...( gsm zoek )PIKmeer op en aanPIKKEN aan de eerstvolgende sloep. Eerst maar eens een zeeolifant inhalen... weer eens wat anders dan een Zeehond. Daarna de sloot in, door de sluis en op naar de volgende sloep ( Toevallig nog steeds DE WAGENBORG in zicht. (De mannen willen nooit meer naar Ameland... ) Al met al liep de Twirre vrij constant (meneer Visser heeft dat achteraf bevestigd... Je moet toch wat afleiding hebben tijdens 't roeien) Goh een toverbal, misschien kunnen wij die uit de bosjes toveren..nee dus... kleine misrekening (oorzaak DREK) en dus moest Elektro eerst ff een boom omzagen, daarna onze koers vervolgt en werden er nog wat sloepjes gepasseerd... Okai jongens nog 1,5 min achter de Breibek (Wat voor BEK ???!!! ) Hansje liet ons (keurig/ collegiaal) passeren en dus konden wij via het PM Kanaal Grouw binnen "varen ". Rein had mij gewaarschuwd voor de scherpe bocht, met daarachter gelijk een brug (amsterdam taverelen in Fryslán). D'Ísla bb zijde gelaten en zo konden wij beiden zonder krakende sloepen en riemen onze weg vervolgen (Dan wordt er toch wel wat meer vocht geproduceerd in de b.naad...) Met de finish in zicht hebben en een E. Deddes achter ons werd bij de mannen de laatste loodjes (het lijkt wel een zwangerschap op z'n end) eruit geperst. Net niet de Trewes 1 gepakt, maar E.D. achter ons gelaten. Tja en dan maar wachten op de uitslag. Eerst nog wat inhijzen (bier enzo) en een REUZENSCHNITSEL naar binnenwerken en op naar de prijsuitreiking. Wij hadden zelf het idee dat de Trewes 1 had gewonnen, maar goed die bleek met de vijfde plaats er vandoor te gaan Hu...vijfde... Tweede plaats El Flamingo... had je die lui moeten zien... uit hun dak en nog meer... Brei(klup)bek nr. 1... Eerst maar eens een uitslag bemachtigen... Twirre nr. 21... Je had die kop van onze Nestor moeten zien (dat had je moeten vastleggen) Maar goed, het gebeuren werd al snel duidelijk (en de computer maar de schuld geven... die maken toch géén fouten ?!) Ze hadden doodleuk de minuten na de eerste start erbij geteld...tja, dan kwam je bij ons op een tijd van 2.31.37 uit ( het PIKnicken was dan ook zéér gezellig onderweg ) De uitgereikte flessen b.b. waren inmiddels bijna leeg, dus hoefden de "winnende" ploegen alleen de Bekers in te leveren en de nieuwe uitslag af te wachten. Uiteindelijk werd de Twirre nr. 5 en de Trewes 1 nr. 1 (wel verdiend) Toch nog een geweldige prestatie met een extra applaus voor onze Haye (met z'n 5 trainingen & "geblesseerde grote teen) en onze oude vertrouwde Lucas, die op zijn beurt Elektro naar voren moest schuiven (wat voor Eddie ook niet zo prettig zal zijn geweest...) Dus mannen TOPPIE en dikke van mij
Martine
p.s. zie voor wattages en verdere info op de uitslagenlijst ( site Grou of FSN )  

 

24-4: Training #14

De afgelopen training van dinsdag 24 april waren we nog vergeten te melden.
Deze keer onderleiding van Simon (stuur van de Oorkaan) ff binnen een uur de longen testen. Van "Amels" naar eind pieren in 10:56 min. Daarna van de Belboei een piramide van 60. Wederom terug in het kanaal 4 om 4 gedaan tot we zwart voor de ogen zagen. Gemiddeld 10,15 km/u incl. stops. Gaat de goeie kant op.  

 

22-4: Training #13

Zondag 22-04e laatste duurtraining voor we het seizoen beginnen. De training vond iniedergeval plaats onder "Grou"-weer, beetje wind en veel te warm. Ondanks toezeggingen van Lucas om kwart voor elf in de sloep te zitten, miste hij de boot en stond een half uurtje later bij de verenigingshaven wederom op de kade om toch z'n kilometertjes te pakken. Hij kon direct aan de slag om Hendrik te compenseren, die na z'n opgelopen blessure afgelopen dinsdag er nog niet is en niet voluit aan de palen kon hangen. Gelukkig is er verbaal niks mis en kon hij tijdens de gemiste slagen de rest van de bemanning wel over de dipjes heen helpen, alhoewel sommigen vonden dat hij het tegenovergestelde bereikte. Haye voelde zich op bb duidelijk beter, zaak is nu om de techniek onder de knie te krijgen, aan kracht ontbreekt het niet. Maar ook de ervaren roeiers met een paar HT's onder de riem snijden nog wel eens, dus dat komt wel goed. Haan op sb terug lijkt het team dan toch langzaamaan z'n vaste opstelling te krijgen. Eddie Kuipers is gelukkig multi inzetbaar en verving Remco op bb. De schouders worden in ieder geval aan beide zijden even blauw. Al met al 2 uur 15 onder weg geweest, met recht een duurtraining en ondanks de blessure van HvdS en het ontbreken van LS het eerste half uur toch nog een hele nette 9,2 gemiddeld.  

 

19-4: Training #12

De wedstrijden komen in zicht dus vandaag maar eens wat langer het meer op, 1,5 uur aan de palen met gastroeiers Rein (Zeesteeg) en Sandra (Ambiorix). Een pittig windje, NW5, maakte het onverwacht ook in de boot vochtig, DJ kreeg de volle laag tijdens een draai op open water. Haye mocht van onze regelateur Haan dit keer een plekje op SB3 om eens te kijken of het hem daar ook beviel. De uitslag volgt nog, eerst maar es kijken hoe groot de blaren worden. Al met al zijn er behoorlijk wat caloriën verbrand, die bij onze boegsponsor redelijk snel weer werden aangevuld.  

 

17-4: Training #11

Zo... alweer een training verder en een wedstrijd dichterbij ! Vandaag ff naar kornwerderzand. 1 1/2 min. snel 1 1/2 min "normaal"( kan dat ? ) Laatste endje natuurlijk even doortrekken.


Terug ff "bekomen "en daarna interval van 10 naar 60 en weer op retour. Zelfs Hanowich had last (asjemenou). Daarna met lange krachtige slagen richting ( Amels ) de Vries. Terugreis nog proberen de topper af te troefen. 11.3 op de teller. Het bier smaakte extra frisssss. Nog ff een leuke nieuwe opmerking: Hé Haye, kan je 't nog wat volhouden ? Zegt Haye: Ja, heb alleen wat last van m'n GROTE TEEN...

 

15-4: Training #10

Zondagmorgen 10.30. Strak blauwe lucht en maar een klein briesje... warm dus !
Op 't menu: 15 km. binnen 1 1/2 uur.
De mannen ( met nieuweling Hayo Boermans... jawel 't broertje van... ) hadden wel wat startproblemen, maar na zo'n 5 km. toch aardig de smaak te pakken ( 't bier was er inmiddels uit " verdampt ". 1. 35 op de stopwatch... toch niet slecht. Gemiddelde lag op 9.5.
Tijd voor een 4 om 4... jawel, weer bankje 1 & 3 waren de winnaars ( 10.2 )
En Haye... die mag dinsdag wel weer mee ( beste krachtpatser )
Uiteindelijk 16.6 km. geroeid. Wat waren we mooi weg, Harry.

 

12-4: Flinter nieuwe kledingsponsor Twirre!
Logistieke Dienstverlener

 

Logistiek dienstverlener FLINTER prijkt binnenkort op de roeikleding van de Twirre! Vandaag zijn de sponsorbesprekingen afgerond waardoor het team zich binnenkort in nieuwe kleding in de sloep zal presenteren.

Flinter - No Boundaries. Dit geldt evenzo voor ons team!

 

 

12-4: Training #9

Om 19 uur met Rein weer naar buiten. Samenstelling volgt via de sms.

 

11-4: Een sloep erbij?

Volgens de roeigids van de FSN heeft de RV Makkum een tweede sloep aan haar vloot toegevoegd. En niet zomaar eentje: de Kubaart Vaart! Dit hobby project van hoog nautisch historische waarde zal waarschijnlijk in 2007 worden afgerond opdat in 2008 gesleept kan worden. Jacob en Harry zijn eigenaren en lid van de RVM vandaar dat de verwarring is ontstaan, de roeigids voor de KV was wel juist geadresseerd en vermeldt de sloepnaam Pulp Fiction. Hoe ze daar aankomen valt te lezen op de restauratiesite van de KV.

 

10-4: Training #8

Werken is toch wel een hinderlijke onderbreking van het roeien en Tijo kon dan ook niet eerder dan half 8. Er werd echter geen trainingsmoment onbenut gelaten en onze harde werker werd keurig als een VIR (very imporant rower) met de rib langszij overgezet. De soepele V8 van de Twirre werd overstemd door het rauwe twee takt geluid van de volgboot maar Sandra kon mooie plaatjes schieten en nog wat opnames maken. Enkele oververhitte roeiers kregen halverwege tijdens de "sail past" de nodige verkoeling; een klein golfje van de op topsnelheid passerende rib wilde bij de roeiers in de boot kijken waarna het spektakel voor de luie vaarders voorbij was. De Twirre zette in een sprint al weer een top van 13.2 km/u neer (btw: dat deden we vorig jaar pas in training #20 beter). Daarna volgen nog wat vermoeiende oefeningen zoals het altijd leuke 4 om 4.

Klik op de thumbs voor de grote foto's

 

 

5-4: Training #7

Lekker vlak watertje, mooi zonnetje om met zes man even buiten te spelen. Naast vier Twirrianen (Kees E, Jacob DJ, Eddie K en Hendrik S) twee gastroeiers: Rinus (Rein) van de Zeesteeg zat op BB-4, voor hem een debutant, Tijo, sinds kort domicilie in Makkum houdend en een jaartje ervaring in de Octopus in de broekzak (alhoewel dit volgens eigen zeggen alweer een tijdje geleden was) Het viel zeker niet tegen, gezien de vaste leden absoluut geen mededogen toonden en gewoon met 30 slagen van kiet gingen. Na wat rondtoeren op ons mooie meertje kwamen de dames-6 van de Zeesteeg in zicht. De voorsprong van zo'n 500 meter bij Kornwerderzand moest natuurlijk "even" geslecht worden. Dat viel dus nog behoorlijk tegen. We konden nipt naast de dames komen voordat we afsloegen richting ligplaats. Sjappo Dames!
Na afloop stond er toch heel netjes gemiddeld 9,2 km/h op de klok met zes man. Tijo heeft aangegeven dinsdag wel weer aan boord te stappen. I.v.m. pasen wordt er zondag niet getraind, dus dinsdag 19.00 uur gaan we weer van wal.  

 

3-4: Training #6

Omdat onze webmaster met z'n .... in 't warme zand ligt, maar ff op deze manier wat schrijven over de training van vanavond. s.b.: DJ, Simon ( Roland v. M ), Elektro. b.b.: Kees, M. Blaar, Henkie.
Het was in ieder geval aardig fris, dus maar voor de verandering een roze muts meegenomen. ( géén natte dit keer ). Na warming up ( kanaal ) ff buiten geweest om wat af te koelen, interval en nog maar eens een interval. Na een uur + 20 min. was 't weer welletjes geweest. Donderdag maar weer.  

1-4: Eddie jarig / Training

Onze jongste Seun verjaart op deze prachtige dag. In café 't Skûtsje geeft Eddie de 31e maart een feessie! Geen bier maar rivella drinken mannen, we moeten gewoon weer op de zondag trainen en wel om 11 uur. Opstelling naar alle waarschijnlijkheid: DJ, VdS, EK, LS en EV, MdH, RD en RL.

 

Woensdag 28-3: Training #4

Op een voor ons ongebruikelijke avond ging de Twirre het IJsselmeer op en kwam daar zowel de Ambiorix als de Zeesteeg tegen. Rein had op de doften DJ, MdH, EK en EV, Wim Kroon (hij had naar verluidt trainingsachterstand in de Orkaan) en RL. Helaas maar zes man maar toch liep de sloep lekker. In 1:19 werd 12.5 km afgelegd waarmee tijdens de eerste meting meteen weer boven de 100 watt werd geroeid. Zeehond Seabird stak zijn kop omhoog bij Kornwerderzand en deed een poging in de door van Malsen gesponsorde riemen te bijten maar dat ging mooi even niet door.

Komende zondag is er weer een V8 te horen op het IJsselmeer!

 

25-3: Training #3

In verband met de zomertijd kregen de mannen een half uurtje langer rust om zich daarna weer helemaal het schompes te roeien. Voor het eerst dit jaar werd een bezoek gebracht aan Kornwerderzand, het weer stond dit eindelijk weer eens toe. Arnoud die via Eddie was meegekomen was vandaag voor het eerst mee en Sjenette stuurde vandaag de sloep. Opstelling EV, Arnoud, RL en DJ, MdH, vdS, EK.

Eddie-Kees bracht het "roeiplaatjesplankje" mee naar Romano. Een superstrak gelakt stukje teak prijkt binnenkort onder de prijzenkast.

Eddie-Kees zijn hobbyproject

 

23-3: Foto's roeifeest

Weer een hele batterij foto's gemaakt bij Romano. Het was weer erg gezellig !!

 

20-3: Training #2

Vanavond gingen we om 19 uur weer aan de bak. Martine aan het helmhout en EV, MdH, HS en RL op BB. Stuurboord werd bemand door DJ, Diana van Malsen, VdS en LS. De eerste pyramide van het seizoen deed echt pijn en na een startje waren we er al weer helemaal klaar mee. Wat is dat roeien toch leuk!!!! Na bijna een uur was het mooi geweest en gingen we weer even sterke verhalen vertellen bij Romano.

 

19-3: Twirre in Canadese krant

Op de site van de Noordvaarder staan we genoemd! Effe checke bij hun nieuws bij het verslag van de HT!

 

18-3: Rein F jarig / Training #1

Rein treedt vandaag toe tot de club der wijze mannen: 40 lentes. Van harte stuurman!

Het roeiseizoen werd geopend met een knap windje! Dikke rollers op het kanaal en het water stoof omhoog rond de loods van de Vries. Beestenweer met 31 knopen wind! Gelukkig scheen de zon en we gingen alsof er niets aan de hand was gewoon naar buiten. Martine zat weer op haar vertrouwde stek aan het roer. dJ, EK, mdH, EV, vdS, HS, LS en RL vulden de doften. Eenmaal op het kanaal was het best wel slecht: zulke golven waren we daar nog niet vaak tegen gekomen. Na 40 minuten buffelen was het dan ook wel tijd om een bakkie koffie te halen bij Romano.

Hierbij een filmpje van de training, het downloaden duurt even maar het is daarna goed af te spelen via de WMP.

Waar is Jacob Daar gaat ie weer Dikke rollers op het Makkumerdiep

 

17-3: Foto's 2007

Hierbij het eerste album van 2007 met foto's van het nieuwjaarsroeien, de ALV after party, het onderhoud en de nieuwe sponsor op de riemen.

 

13-3: Eerste natte training

Wegens teveel afzeggingen (druk druk druk op het werk) geen training vanavond. Komende zondag gaan we het weer proberen. Zowel woensdag als donderdag komen we niet verder dan 4 man.

 

11-3: Klussen #2

Vanochtend om 11 uur maakten Eddie, Eddy en Rein het karwei af. De grondverf was droog en het mooie blauw kon er weer op. Op een laatste sponsorsticker na is de Twirre er weer klaar voor.

 

10-3: Klussen #1

Zoals tijdens de ALV besproken moest er op zaterdag 10 maart geklust worden. Met een kwastje hier en een lakje daar zag het er al vrij snel beter uit. Het meeste werk zat hem nog in het verwijderen van de sticker van de FES-groep, deze wilde na twee jaar amper van de romp af. Wat je noemt een verbonden sponsor! Gelukkig lieten ze op de riemen beter los en konden de nieuwe stickers van Roland van Malsen worden bevestigd. De maker van de riemen staat er nu ook bijzonder strak op hetgeen wel de nodige bestellingen zal genereren..... Daarna had Romano gevraagd of we de prijzenkast wat wilden opruimen. Dat werd groots aangepakt waarbij alle prijzen die we de laatste tijd gewonnen hadden ook daadwerkelijk goed geshowed konden worden. Ook de HT en MPM vlaggen hangen er nu strak bij.

 

8-3: Jacob jarig

Haan durfde het niet aan om zijn verjaardag met ons te vieren. Hij ging liever varen en zat boven Schotland toen zijn teller 41 aangaf.

 

6-3: Merijn jarig

Onze Haas is vandaag jarig. Van harte Merijn!

 

2-3: ALV

Om acht uur 's avonds was het druk in de kantine bij K&M. Met een opkomst van 12 pax konden we de sloep al weer ruim vullen maar eerst moest er vergaderd worden met koffie en gebak. Nadat Lucas zijn record over de dijk van Hylpen naar Makkum opnieuw had aangescherpt was de club compleet en konden we los. In anderhalf uur werden nieuwe plannen voor het komend seizoen gesmeed en hadden we de jaarlijkse verplichte vergadering weer gehad. Financiën goedgekeurd, sponsoring zo goed als rond, wedstrijdkalender doorgelopen en daarna snel naar Romano. Die had nog wat goodies voor de Roeier van het Jaar 2006: Jacob Haan. Hij kreeg de lang verwachte bierriem en de enige echte kruik weduwe Joustra Beerenburger met opschrift. Onverwacht was het daarna nog behoorlijk lang gezellig in de kroeg.

 

1-3: Harry jarig

Daags voor de ALV nog even snel een jaartje erbij. Meestal zit de voorzitter rond deze tijd op zee maar de 38 konden ditmaal in Makkum worden gevierd.

 

4-2: Jan jarig

Onze stuur heeft er weer een jaartje bij: van harte Jan!

 

1-1: Nieuwjaarsroeien

2007 Was nog maar 15 uur oud of we zaten al weer in de sloep omdat "we het zo hadden gemist". Eenmaal aan de riemen bleek dat oudjaarsavond goed gevierd was. "Wie heeft dit nu weer bedacht", "leuk is anders" klonk veelvuldig. Het "wat binne we moai fut" ontbrak echter niet. Stuurman Rein trakteerde ons op het complete Makkumerdiep waar voor de verandering weer eens vette golven stonden. Hij wist niet dat Romano al iets voor vieren open was en maakte de tijd mooi vol... Eenmaal voor de wind en stroom mee konden we het niet laten om even een sprintje te trekken. Het was echter van korte duur, alles deed al weer pijn: blaren op handen en zitvlak en volgestroomde onderarmen. Na afloop even gezellig bij Romano een bakkie gedaan. Het jaar was weer goed begonnen !

 

Klik hier voor het oude Nieuws uit 2006