1-1-11: Gelukkig nieuwjaar

Mannen, die Haan heeft alweer een mooie tekst in het gastenboek gezet... En zoals elk jaar geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Effe slepen en daarna vol op de pen; ho ho ho !!! Trainen mannen, tot falen. Pain is only weakness leaving the body.

 

28-12: Archiveren

Inmiddels 6548 bestanden op dat kleine schijfje gezet en zo'n 10 Gb benut... Wat een werk, wat een foto's, wat een wille ....

 

24-12: Archiveren

6.4 Gigabyte aan foto's en video's op de schijf gezet en ik ben inmiddels terug tot in 1997. Toen schreef je poep nog met een lange OE.... Noflike kryst!

 

22-12: Archiveren

De harde schijf van de RVM begint gevuld te raken. Inmiddels staat er ruim 2.4 Gb aan foto en film materiaal op en dat is nog maar het begin. Zoek je eigen roeifoto's ook alvast even op en sorteer de handel een beetje, straks gaat de schijf rond en hebben we een prachtig digitaal archief.

 

21-12: Vergadering

Vanavond kwam het bestuur weer officieel bijeen om de lopende zaken weer eens door te nemen. De gebruikelijke agendapunten kwamen aan bod waarbij met name de planning van ons slot (begin)feest een niet onbelangrijk punt op de agenda was. 15 Januari komt mogelijk nog te vroeg voor onze kapitein. 22 Jan vertrekt onze jonge Seun weer naar zee en daarna strooien skivakanties weer roet in het eten. Afijn, wordt vervolgd.... Verder natuurlijk nog even gesproken over hoe we volgend jaar eea willen doen. Onderhoud, slepen en waar leggen we de focus, alleen op MPM? Binnenkort meer.

De sloep staat sinds vandaag ook binnen om onderhoud te kunnen genieten.

Even een tussenstandje van de Pulp Fiction, die gaat in maart 2011 daadwerkelijk gesleept worden !!

24-11: Henno jarig

Sabatical Henno wordt 22. Bier !!

 

14-11: Foto's MPM

Op Hyves en de STC site stonden enkele leuke foto's van die geweldige race! Klik hier.

 

11-11: Haye jarig

Al zoveel beleefd en toch is onze Boermans al 25 geworden! Fan herte lokwinske Haye!!

 

5/7-11: Twirre wint MPM!!

Twirre rules again! Eerste race in fantastische tijd van 41:23 geroeid en goed voor 127 watt!! Deze tijd was maar 15 seconden langzamer dan onze all time high uit 2006. Tijdens de tweede race hadden we 41:51 nodig hetgeen 122 watt opleverde! Daarmee werd de 3e plaats in het NK zeker gesteld.

Klik hier voor het verslag.

 

2-11: Laatste training 2010

Vertrek om 19:15 met MH als stuur. SB: DJ, JH, MdH, RD. Op BB JL, HB, EV en nog 1 leeg plekje. Na afloop van de training kranen en op de trailer.

 

31-10: Training

De laatste zondagtraining van het jaar 2010 en we hadden iedereen op tijd in de boot. We hadden even een uurtje extra mogen slapen maar die extra rust hadden we ook wel nodig! Om 10 uur gingen we voor 10 km plus naar buiten. Goeiemorgen, dit ging weer pijn doen. Gelukkig was het prachtig rustig weer: een windje 3 uit het Oosten en de mist maakte zelfs plaats voor een vaal zonnetje. Voor de wind door het kanaal naar buiten hadden we het al snel allejezus warm, een wedstrijdje tegen enkele zeilboten zorgde voor nog meer rode koppen. Na een korte visuele inspectie van de bunkers en kazematten van Kornwerderzand keerden we weer om: zo snel mogelijk naar de koffie! Vanaf de belboei ging de rem eraf en ramden we gemiddeld met 10.5 km/u tegen het windje in. Haha, dit was het mannen! Wat een verademing en mooie opsteker voor MPM!

Stuur: RF met op stuurboord: DJ, JH, MdH, Lieuwe en op bakboord: JL, HB, HS, RL.

 

29-10: Website

De webmaster is eindelijk de site weer master en er kan dus weer het eea op de site worden geplaatst.

Twirre op de Thames - Great River Race 2010

 

28-10: Training

Vanavond weer even een rondje MPM getraind. Als gevolg van een ZW-4 stond er buiten een hinderlijk kabbeltje. Maar toch werden de 7.4 km in 42:54 afgelegd en dus weer zo'n 10.4 km/u gemiddeld. Tinus zat aan het helmhout met op BB: JL, EK, EV, RL. SB werd bemand door DJ, JH, MdH, RD. Na afloop even gezellie bij Romano alwaar ook HS even aanschoof.

 

14-10: Lucas jarig

Onze Hylper verjaart vandaag en treedt als 5e toe tot de club van veertigers. Het leven begint nu pas Lucas!! Van harte gefeliciteerd!!

 

23-9: Jitze jarig

Onze nieuwe slagroeier op BB is 26 geworden! Van harte Jitze en nog vele roeikilometers gewenst!!

 

19-6: Hylpen

Vandaag met DJ, EK, Mdh, RL en HS, JL, HB, HZ en Tinus op pad. Nog steeds stond er een heftige wind en daar waren we eigenlijk best wel blij mee. De organisatie had een parkoers uitgezet waarbij we zo'n 7 km recht tegen de wind in moesten en dat lag ons wel. Het liep allemaal wat anders.... Net een kilometer na de start kregen we een enorme golf naar binnen, flats! Meteen zo'n 150 liter en 4 dikke ijsselmeerpalingen in de sloep. Martine begon meteen vol aan de lenspomp te scheuren maar daar was de volgende golf alweer. Dit was niet leuk meer, de voetenbankjes stonden al onder en na de derde golf sloeg het noodlot toe. Het roer was met pen en al uit de ophanging gevlogen. De slagroeiers hebben nog een poging gedaan het roer erin te hangen maar dat lukte niet. Hmm, grrrrrrrrr, chips, dit was mooi naadje. Wat doen we mannen? We gaan door en met de reserveriem maar wat wrikken. Dit bleek achteraf toch wel een van de slechtste beslissingen geweest te zijn die we konden maken, maar ja. Opgeven doen we alleen na de finish en die viel na 2'15"22. Man wat een race, wat een vette dreun. Nadat we de sloep weer op de trailer hadden ging het team op een paar na naar makkum om daar bij Romano de WK wedstrijd Nederland - Japan te kijken. Die werd gewonnen met 1-0.

 

15-6: Training

Ondanks dat er 5 roeiers en 2 sturen gereed op de kade stonden vandaag maar niet getraind. Een NNO wind 5 Bft zorgde ervoor dat omroeien naar Hylpen niet echt handig was. Dus de sloep er maar weer uit, op de trailer en de rest van de week stond in het kader van "rust is groei".

 

12-6: Kaagrace - 3e plaats !!

Voor het eerst met de Twirre naar Warmond! Na een kop koffie vertrok het team rond half 10 naar de Kagerplassen.

 

10-6: Training

Vanavond nog even een stukje roeien om de voetenbankjes te stellen en de sloep op de trailer te zetten. Merijn achter het helmhout zodat Rein de truuk met de heftruck kon voorbereiden. Via gemeentehaven naar de WVM en terug waarbij de spiertjes nog even gekieteld. Aansluitend nog effe sappie bij Romano.

 

8-6: Training

Na de prachtige race van zaterdag even een stukje uitroeien op het IJsselmeer. Remco zat tijdens de Slag weer even op BB en liet even verstek gaan om zijn blaren rust te gunnen. Jacob the Sailorman zat weer op de Flinterbelt waardoor we met 6 man even een blokje om gingen. Het was druk op het IJsselmeer met sloepen: Orkaan, Brûzer, Zeesteeg, Brijbek en Twirre maakten alle weer de nodige kilometers.

 

5-6: Slag om Makkum - 1e plaats !!

Voor alweer de 8e keer organiseerde de stichting Riemen Over en Weer onze thuisrace. Ditmaal verschenen xx sloepen aan de start. xx Herenteams en xx damesteams die voor de NK punten konden strijden.

 

27-5: Tinus 40!

Onze stuurvrouwe verjaart vandaag en omdat de leeftijd van een vrouw geheim is laten we die info maar achterwege... Fan herte lokwinske Tinus en op naar de volgende helft!!

 

8-5: Rutger jarig

Onze ouwe stuurboordsbikkel verjaart vandaag! Fan herte lokwinske Rutger!!

 

1-4: Verjaardag

Eddie Kuipers viert vandaag zijn verjaardag (geen grap). Gefeliciteerd Eddie!

 

28-3: Training

Wie verzint dit nu weer: half 9 trainen en voor je gevoel dus nog maar half 8?! Ach, het was mooi weer maar wel een stevige WZW wind kracht 5 Bft en dus koppen op het IJsselmeer. Weer even fijn hakken en zagen met Jitze aan het roer. Vliegend van KWZ naar de haven in 20 minuten. Hoeveel watt zou dat zijn?

 

23-3: Racebaan

Vanavond weer even naar buiten met Tinus aan het helmhout. Gedurende een prachtige lentedag viel de wind eruit en lag het IJsselmeer er bij als een spiegel. Dit was mooi mannen, de GPS stond continue in de dubbele cijfers. Vol op de pen trokken we de sloep naar de 13.2 km/u. Een gejuich steeg op, we zaten bijna weer op de V-romp. Joop vond het helemaal geweldig en wilde nog wel eens mee!

 

18-3: Verjaardag

Onze stuur wordt vandaag net zo oud als Haan. Fan herte lokwinske Rein!

 

14-3: Sleepresultaten bekend

Bijna elke gesleepte sloep is omhoog gegaan.... Orkaan, T1, Brijbek, Ame Gijs, Rijp. Dat worden nog harder trainen mannen.....

 

12-3: Eerste training

Vanwege het ijs kon er niet eerder getraind worden dan vandaag. Meteen een uur op pad.

 

11-3-2010: Lustrum RV Makkum

De Twirre gaat al veel langer mee maar de rechtsvorm roeivereniging Makkum kennen we sinds 11 maart 2005. We zullen hier op gepaste wijze bij stilstaan!

 

8-3: Verjaardag

Jacob Haan viert zijn geboortedag wederom op zee. Twee vieren! Van harte

 

6-3: Verjaardag

Onze extreme duursporter wordt vandaag 29, van harte Merijn!

 

1-3: Verjaardag

De teller van Harry staat op 41. Gefelicitaart!

 

Jan - Feb

Onderhoud aan de sloep kon pas nadat er een stevige ijsco uit was gesmolten. Na met wat kwasten en een potje verf tekeer te zijn gegaan ziet de sloep er weer strak uit, klaar voor het nieuwe seizoen.

 

30-1: FSN vergadering

Wederom in Lelystad de jaarvergadering van de federatie. Harry is erbij in een RVM/FSN dubbelrol.

 

17-1: Jacob jarig

Onze secretaris verjaart, van harte Jacob!

 

14-1: ALV

Vanavond bij Rein onze jaarvergadering, veel leden waren verhinderd. Desalnietemin toch weer nuttig en gezellig bijeengezeten.

 

1-1-2010: Nieuwjaarsroeien

De Twirre heeft nauwelijks ijsbrekende kwaliteiten en derhalve zal het nieuwjaarsroeien ivm ijsvorming geen doorgang vinden. Eenieder uiteraard wel een bijzonder sportief, gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!

 

Klik hier voor het oude Nieuws uit 2009