TEAM TWIRRE

Leuke bril Martine, van je broer gehad ?

Martine Haan ('95). Stuurt al jaren de trainingen en wedstrijden van ons mooie sloepje. Eerste stuurvrouw die de HT op haar naam schreef in 2006, vele successen volgden. Neemt in 2014 tijd voor een sabatical.

Roeier van het Jaar 2006

Jacob Haan ('96). Deze Ouwe Seun trekt al het langst in de Twirre, en net zo makkelijk in andere sloepen. Onze "riemendokter" geeft altijd alles en roeide in 2006 zijn 10 (en winnende) HT. Roeier van het jaar 2006. Captain Haan verkent voor elke training het Schuitengat even om niets aan het toeval over te laten.
Roeier van het Jaar 2009 Harry Stoelinga ('98). Zit de spaarzame vergaderingen voor, verzorgt de website en roeit - met uitzonderingen in 2007 en 2010 - sinds 2004 naast DJ op BB-slag. Roeier van het jaar 2009. Roeide zijn 15e HT in 2016. Roeier van het Jaar 2002 Jacob de Jong ('01). DJ was roeier van het jaar in 2002 en zit daarom sinds 2003 op SB-slag. Jacob is secretaris en wedstrijdcoördinator en staat bekend om zijn lange krachtige slag en wens voor lange duurtrainingen. Jacob roeide zijn 15e HT in 2017.

Roeier van het Jaar 2005

Eddie Kuipers ('01). Jonge Seun uit Harlingen en groeide van 70 naar inmiddels 90+ kilo en roeit op elke positie. Hij heeft echter een voorliefde voor SB en was roeier van het jaar in 2005. Vanwege zijn werk op zee de laatste jaren met tussenpozen aanwezig en roeit dan altijd weer als een beest. 10 x HT! Roeier van het Jaar 2007

Merijn de Haas ('04). Ons sportbeest heeft naam gemaakt als razende reporter tijdens de Grachtentocht. Maiden trip tijdens MPM 2004 en sindsdien altijd present als enthousiast supersportman. Roeier van het jaar 2007!

Peter Dijkstra ('07-'08). Van origine voetballer, maar hij loopt nu met een roeivirus rond. Bloedfanatiek vanaf 2011 weer terug in de Twirre na enige omzwervingen. Loopt 1:1 met HT deelnames en overwinningen!! Lucas Sytsma ('06). Overgekomen van de Ame Gijs vormt deze enorm sportieve beul een waardevolle aanvulling op het team. Heeft een 'onnavolgbare' slag op SB4 en bestelt zonder blikken of blozen de gehele menukaart bij Romano. Kluste wat bij in de Ame Gijs tijdens zijn sabatical en moest teveel werken om in 2012 wedstrijden te kunnen roeien. Pakte in 2013 alweer ongetraind een overwinning in Zaandam. 10 x HT !!
Eddy, noem mij maar Kees Eddy Visser ('06). Transfervrij overgekomen van de Ame Gijs maakt onze 'Kees' zijn rentree in de sloep sinds Amsterdam 2004. Sindsdien vaste waarde in het team op bakboord. Sabaticals in 2008 en 2012 en vult incidenteel het team nog aan met een training. Sinds 2014 weer helemaal van de partij! Hein Dijkstra ('17) , deze sportman was nog onbekend met het roeien, maar het is gelukt: het virus is overgeslagen! Naast schaatsen en vliegeren fanatiek met roeien en inmiddels op slag naast Harry.
Arjen Bokma ('17). Toen de sloep in de zomer van '17 even in Workum lag kon Arjen er niet meer omheen en werd de sloep in getrokken. Beleefde in Makkum '17 zijn vuurdoop met zijn eerste werdstrijd, meteen 2e! Remco Leenstra ('18), onze siler kon het niet laten en is na omzwervingen op het skutsje en de racefiets weer terug in de sloep. Roept nog steeds: "gas erop" !!
  Chris Schurer ('18).    
       

 


ERELEDEN

Sietze van Palmhoven was als eerste van de vereniging in het bezit van het HT-kruis. Al vanaf het allereerste begin was hij bij de sloep betrokken, eerst als Friese Elf, daarna Twirre en heeft grote successen met de sloep behaald. Sietze was altijd enorm enthousiast en stimulerend voor het team. Helaas overleed hij op 20 september 2005 op slechts 39 jarige leeftijd.

 

Rein Feenstra werd lid in 2004 en stuurde sinds 2005 in de Twirre. Had een 'hekel' aan roeien maar was des te meer gek op sturen en boten. Hij bedacht als watersporttechneut de mooiste dingen voor de sloep en stuurde het team naar een respectabel aantal overwinningen. Als stuurman en coach altijd scherp op de snede, gefocust en verbindend was hij van grote waarde voor het team. Helaas overleed hij op 18 juli 2018 op slechts 51 jarige leeftijd.


OUD LEDEN

 

Van Klinkenhoven op de Marina Roland van Klink ('95-'05). Herr Von Klinkenhoven alias 'Jezus' was roeier van het jaar in 2000 en al jaren slagroeier op bakboord. Hij klust nu bij in de Ame Gijs met het 'recreantenteam'. Marc E. tijdens de HT-2004 Marc Ernst ('99-'05) maakte naam en faam als BB-boegschroef en traint zich suf op een ergometer in de Golf van Mexico. Zodra hij dan weer in NL is staat zijn riem weer krom en gaat het hem nooit hard genoeg. Heeft nu een dusdanig grote tuin dat hij zich niet langer vrij kan maken.
Sikke Foekema ('05) kennen we van de Ame Gijs en is al jaren bekend met de Twirre. Zo trok hij in 2003 de ploeg mede naar de derde plaats in het Nederlands Kampioenschap Bungy Roeien. Grote man met grote auto Rein Zeinstra ('04-'07). Deze Brijbek verkiest de Twirre boven de sloep uit Workum. Crosst in auto's en bouwt huizen in zijn vrije tijd die hij niet aan het roeien besteed. Heeft de kleinste auto van de vereniging.
Boll.com Jan Boll ('96-'06). Boll punt.com roeide in de vorige eeuw en is gepromoveerd tot stuur. Jan geniet met volle teugen als de Twirre boven de 12 km/u loopt maar als gevolg van zijn drukke overzeese werkzaamheden zitten Rein en Martine vaker aan het helmhout. Roderick Mijnsbergen ('01-'06), roeit op de vacht van een BSE-schaap. Roeide in 2004 zijn eerste HT en is het meest geciteerde lid van de vereniging. Hij werd onstervelijk met de opmerking "zijn we er al bijna?".
Hendrik van der Schaaf ('06-'07). Gelijmd door onze bakster roeit Hendrik inmiddels al aardig mee. "Wel leuk, een beetje dom aan die palen trekken" was een befaamde uitspraak. Kon ook aardig vissen voeren met vlak voor training genuttigde patat. Roeier van het Jaar 2004 Tjidze Dijkstra ('04-'07) was roeier van het jaar 2004 en is een echte bakboord bikkel. Hij trekt naar verwachting als eerste de volgende riem kapot, maar ook deze zijn taai.
Marc Vollmann ('99-'03) Vormde samen met Marst Ernst jarenlang de boegschroef. Wat een power kwam er uit dat 2 meter lange lijf! Als gevolg van werkzaamheden in Italië moest hij helaas de riem in de wilgen hangen. Jari Siderius ('08). Debuteerde na enkele trainingen in de Grachtentocht van 2008 en gaat lekker tekeer op SB. Maakte daarvoor in de Abel Tasman al mooie tochten.
Roeier van het Jaar 2008 Haye Boermans ('07-'10). Onze Bolswarder is waarschijnlijk door zijn broer Folkert en oom Atze besmet met het roeivirus en roeide meteen de HT. Neemt het Benjamin-stokje van Eddie over maar is net zo fanatiek. Dat bracht hem tot roeier van het Jaar 2008! Verruilde roeihandschoen voor kaatswant en is vanaf 2011 aan het trainen om de PC te winnen...

Hessel van der Zee ('09-'10). Bezig baasje en leerde het roeien in de Albatros op Terschelling. Eenmaal aan de vaste wal overgestapt en pakte meteen de HT in de Twirre. Bedenkt mooie dingen met schema's en voeding maar heeft het momenteel veel te druk om te roeien.

Henk Boonstra jr. ('11) Gestrikt door omke Jan Poog en probeert de beginselen van het roeien onder de knie te krijgen.

Henno v.d. Werf ('07). Multi inzetbaar in de sloep als roeier en stuurman. Stuurde in 2007 op zijn thuiswater de Jan van Schaffelaar. 2012 was een rust- en klusjaar ivm zijn huis.
Gas erop Remco Leenstra ('05-'13). Is na de zomer begonnen en heeft de smaak zo te pakken dat het zeilen al heeft afgedaan. Het gaat deze mastodont nooit hard genoeg en traint liever 4 dan 2 keer. Bekend om zijn "Gas geven". Met overweldige hoeveelheid stemmen gekozen tot Roeier van het jaar 2010. Sinds 2011 overgestapt naar het Makkumer Skûtje en pakt nog maar incidenteel de riem vast. Eric Feenstra ('13-). Sportman in die via voetbalveld en Zeesteeg bij Twirre op BB terecht kwam. Beult zich helemaal suf op doft drie. Sinds zijn studie op Terschelling getransferred naar de Gouteyck. In '17 weer seizoen onderdeel van team Twirre.
Roeier van het Jaar 2003 Rutger Dijkstra ('02-'06). Gaat als een beest voor elke race en roeit het liefst op BB-4. Werd in 2003 roeier van het jaar gekozen. Rutger is befaamd om zijn "rondje Knynepôlle" en is na twee jaar andere sport sinds 2009 weer terug in de Twirre. Pakte ook in 2012 zijn HT-overwinning. Jitze Landman ('09-'16). Reserveslag op bakboord met een ongelooflijke drive. Nummer 4 met Terschellinger bloed in de aderen. Kan Haye nog wel een beetje kitesurfen leren... Vanaf medio 2010 op BB-slag en sinds 2012 ook HT-winnaar.
  Arjen Beuker, ('13-'15) 3e generatie HT roeiers uit de Haan bloedlijn. Buffelt heerlijk op SB en verkent sinds juli 2013 de wereldzeeen met de HAL. Nu veel te druk met Beuker Events en klussen.  

Jelmer Batteram ('14-'16). Overgekomen van de Iwan Franko nu knallend op het IJsselmeer. Na de HT rustig aan ivm studie als gastroeier. IJzersterk, brak als enige een doft!

  Roland Rook ('15-'16) Rook debuteerde met een derde plek in de HT.   Steven Nesse ('15-'17)